hierojakotiin.fi
Tietoa palvelusta
Hinnoittelu
Osallistu arvontaan
Hae hierojaksi
Blogi
Yhteystiedot

Sari Pätäri

Koulutus: Koulutettu hieroja / Valmistunut Tampereen Urheiluhierojakoulusta 2017

Lisäkoulutuksia:

  • Manuaalisten taitojen erikoitumiskoulutus, Osteopaattikoulu Atlas
  • Purentalihasten ja leukanivelen manuaalisen hoitamisen kurssi, Osteopaatti Harri Rovio

Harrastukset:

  • Ratsastus (oma hevonen)
  • Kuntosali
  • Spinning, pyöräily, lenkkeily (vuoden ajan mukaan vaihdellen)

Mielenkiintoinen fakta:

Sari teki lukion aikana ison elämäntapamuutoksen ja pudotti painoaan yli 40 kiloa. Muutoksen taustalla halu voida paremmin. Tästä on aikaa nyt yli 10 vuotta, joten voidaan sanoa, että Sari tietää paljon pysyvän elämäntapamuutoksen tekemisestä. 

Sari on myös mukana Hierojakotiin.fi -esittelyvideolla.

Kuka on Sari Pätäri?

Sari on aluperin opiskellut hevostalouden agrologiksi Hämeen ammattikorkeakoulussa. Taustalla pitkäaikainen hevosharrastus. Työtilanne tällä alalla on Suomessa kuitenkin sen verran haastava, että Sari oli otollista maaperää hierojakoulun mainokselle vuoden 2016 alussa.

Jo lukiossa alkanut kiinnostus fysioterapiaa ja ihmisten hyvinvointia kohtaan saivat Sarin tekemään päätöksen ja lähtemään hierojakouluun vuoden 2017 elokuussa. 

Saria kiehtoo ihmisten kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttaminen. Tämän takia hän haluaa kouluttautua koko ajan paremmaksi hierojaksi ja hoitajaksi. Useiden eri hierojan ammattiin liittyvien lisäkoulutusten lisäksi hän opiskelee tällä hetkellä avoimessa yliopistossa ravitsemustiedettä.  Tämän taustalla on jo lukioikäisenä tehty iso elämäntapamuutos.

Millaisen elämäntapamuutoksen Sari teki?

Vajaa kymmenen vuotta sitten Sari päätti, että nyt pitää muuttaa kurssia. Halu parantaa omaa oloa johti yli 40 kilon painonpudotukseen sekä aktiiviseen juoksun harrastamiseen. Ja kun tästä muutoksesta on nyt aikaa yli kymmenen vuotta, niin voidaan puhua jo pysyvästä elämäntapamuutoksesta. 

Sarin vinkit pysyvään painonhallintaan:

Ensimmäiseksi pitäisi unohtaa laihduttaminen. Tärkeätä on löytää tasapaino syömisen ja liikkumisen välillä. Sari suosii puhdasta ruokaa ja antaa itselleen aika ajoin myös mahdollisuuden herkutteluun. 

Herkuttelun kohdalla on kuitenkin erityisen tärkeätä tunnistaa, millainen herkuttelija sinä itse olet!

Pystytkö hallitsemaan herkkujen syömistä, jos kerran aloitat? Vai seuraako sipsipussin avaamisesta usean päivän herkutteluputki?

Sari haluaa muistuttaa myös, että pysyvään painonhallintaan ei kuulu tavoitteiden saavuttaminen kolmessa kuukaudessa vaan anna itsellesi aikaa ja rakenna oma päivittäinen systeemi, jota noudattamalla pääset varmuudella haluamaasi tavoitteeseen.

Millaisista vaivoista Sarin asiakkaat eniten kärsivät?

Useimmiten asiakkaat tulevat Sarin luokse joko alaselkä- tai niska- ja hartiavaivojen takia. Ja samoin useimmiten näiden vaivojen taustalla on istuma- ja näyttöpäätetyö.

Pitkäaikainen ja jatkuva Istuminen heikentävät väkisin ihmisten ryhtiä. Lonkan koukistajat lyhenevät ja jäykistyvät ja vetävät samalla alaselän notkolle. Lantion asento muuttuu virheelliseksi ja vaivakierre on valmis.

Hieronnalla tähän saadaan helpotusta, mutta se ei riitä Sarille.

Sarin tavoitteena ei ole saada asiakkaitaan käymään hänellä jatkuvasti ja useita kertoja, vaikka tämä olisikin taloudellisesti kannattavaa.

Hänen tavoitteena on auttaa asiakkaitaan pääsemään eroon vaivoistaan ja hoitamaan itseään myös siten, että hierojalla ei tarvitsisi käydä koko aikaa. 

Hyvä esimerkki tästä on asiakas, joka oli käynyt niskavaivan vuoksi Sarilla kaksi kertaa muutamia kuukausia sitten.

Jokin aika sitten tämä asiakas palasi uudelleen hierontaan kertoen, että nuo kaksi hoitokertaa olivat auttaneet aiemmin niin paljon, että hänellä ei ole niskan kanssa ollut minkäänlaisia ongelmia sen jälkeen.  

Nyt hän palasi hierontaan, koska halusi varmistua siitä, että vaiva ei uusiudu myöskään tulevaisuudessa. 

Asiakkailtaan ja hierojakotiin.fi asiakkailta saadun palautteen mukaan Sarin hierontataitoihin voi takuulla luottaa. Mutta mitä muuta Sari pystyy tarjoamaan asiakkaille?

”Tarjoan asiakkaille mahdollisuuden yksilölliseen hierontaa. Olen käynyt muutamia lisäkoulutuksia. Osteopaattikoulun koulutuksessa perehdyttiin yleisimpien tuki- ja liikuntaelinten vaivojen hoitoon, lantion ja lannerangan hoitamiseen, alaraajoissa käytettäviin tekniikoihin sekä rintarangan ja yäraajojen on ongelmien hoitoon. Lisäksi tarjoan puremalihasten hierontaan, jossa hoidetaan puremalihaksia myös suun sisäpuolelta. Molemmat olivat todella hyviä kursseja.”, kommentoi Sari.

Mitä ihmisten tulisi ottaa huomioon, kun varaavat aikaa hierojalle? 

Yksi iso asia hierojan osaamisen arvioimisessa on se, että tekeekö hän hierojan työtä kokopäiväisesti vai vain joskus ja satunnaisesti.

“On ihan eri asia, jos hieroja tekee 40 hierontaa tai 2 hierontaa viikossa.”, mainitsee Sari ja jatkaa: “Samoin hyvin tärkeää on tarkistaa, miten kyseinen hieroja on jatkokouluttanut itseään. Puhumattakaan asiakkaiden antamasta palautteesta.”

5 sinun terveytesi kannalta merkittävää syytä tilata hieroja säännöllisesti kotiin, töihin tai mökille

Hieronnan käytöstä ihmisten terveyden edistämisessä on löydetty viitteitä jopa 5 000 vuoden takaa. Modernin lääketieteen isän Hippokrateen tiedetään jopa sanoneen, että terveydenhuollon ammattilaisen pitää olla hyvä monissa eri asioissa, erityisesti hieronnassa.
Vielä 1970-luvulla sairaanhoitajat tapasivat hieroa potilaita helpottaakseen heidän kipujaan ja parantaakseen mm. heidän unenlaatuaan. 70-luvun aikana ja erityisesti sen jälkeen hieronta sairaaloiden hoitomuotona sai kuitenkin väistyä särkylääkkeiden ja erilaisten rauhoittavien yleistyttyä.

Hieronta on siis kokonaisuudessaan jotain aivan muuta kuin vain lyhyt hetki rentoutumiselle ja tämän ihmiset ovat löytäneet uudelleen kuluneen vuosikymmenen aikana. Hieronnassa säännöllisesti käyvien ihmisten määrä kasvaa kokoajan ja esimerkiksi työnantajat ovat oivaltaneet työpaikkahieronnan tehon työntekijöiden hyvinvoinnin ja toimintakyvyn parantamisessa.

Miten hieronta sitten vaikuttaa meidän terveyteen?

Listaan seuraavassa 5 ensimmäistä säännöllisen hieronnan terveysvaikutusta. Osa näistä vaikutuksista on itsestään selvyyksiä. Osa yllättäviä asioita, jotka ovat nousseet esille vasta aivan viime vuosien tieteellisten tutkimusten seurauksena.

Hieronta helpottaa tai jopa poistaa päänsäryn
On päänsärkysi taustalla sitten niskan jännitystila tai kärsit jonkinasteisesta migreenistä, niin lääketieteellisten tutkimusten mukaan säännöllinen hieronta on helpottanut päänsärkyjä merkittävästi tai auttanut potilaita pääsemään niistä eroon jopa kokonaan.

Lue tutkimuksesta tarkemmin täällä (eng)

Hieronta auttaa kehoa rauhoittumaan ja rentoutumaan
Klassinen suomalainen hieronta on vahvuudeltaan juuri sellaista, että sen avulla keho saadaan rauhoittumaan ja rentoutumaan todella tehokkaasti.

Kun kaipaat rankan työviikon jälkeen todella rauhoittavaa ja rentouttavaa hierontaa, niin älä pyydä hierojalta urheiluhierontaa. Tyydy tällöin vähän rennompaan käsittelyyn ja anna kehosi nauttia.

Hieronta vähentää nivelkipuja
Nivelkivut ovat erittäin yleisiä melkein meille kaikille. Niistä kärsivät niin raskaana olevat naiset kuin fibromyalgiasta kärsivät.

Säännöllinen hieronta auttaa myös nivelkivuista kärsiviä. Itse asiassa useat terveydenhoitoalan ammattilaiset ohjaavat nivelkivuista kärsiviä potilaitaan osaavan ja koulutetun hierojan käsiin.

Lue lisää täältä (eng)

Hieronta voi helpottaa merkittävästi ahdistusta
Yhdysvalloissa jopa 40 miljoonaa ihmistä (melkein 15% koko väestöstä) kärsii jonkinasteisesta ahdistuneisuudesta. Meillä Suomessa ollaan varmasti hyvin lähellä samoja prosenttilukuja joka tarkoittaa sitä, että yli 700 000 suomalaista kärsii ahdistusoireista.

Ahdistuksen on todettu aiheuttavan jopa kolmanneksen mielenterveyshoidon kustannuksista.

Hyvä uutinen on se, että säännöllisen hieronnan avulla on mahdollista alentaa kehossasi olevien stressihormonien määrä jopa puoleen ja tämä taas näkyy heti ahdistusoireiden lieventymisenä!

Minimoi selkäkipu hieronnan avulla
Selkäkivut ovat yksi yleisimmistä omaan terveydentilaan liittyvistä vaivoista. Hyvä uutinen on se, että sinun ei välttämättä tarvitse elää jatkuvan kivun kanssa.

Tutkimukset osoittavat, että säännöllisen hieronnan avulla pystyttiin vähentämään selkäpotilaiden kipulääkkeiden tarvetta melkein 40%:lla ja hieronnan todettiin olevan jossain määrin jopa tehokkaampi hoito kuin kiropraktiikka tai akupunktio.

Lue täältä lisää

hierojakotiin.fi

Iisi Up Oy / Terveyspalvelu Hierojakotiin.fi

Kolmihaarankatu 9 C 14, 33330 Tampere
Y-tunnus 2730557-6

puh. 040 170 1975
asiakaspalvelu@hierojakotiin.fi
Rekisteriseloste

Image

Yksityisen terveydenhuollon lupa / Valvira
Lupatunniste: 1.2.246.10.27305576.10.0
Lupa myönnetty: 03.05.2016