hierojakotiin.fi
Tietoa palvelusta
Hinnoittelu
Osallistu arvontaan
Hae hierojaksi
Blogi
Yhteystiedot

Sari Pätäri

Koulutus: Koulutettu hieroja / Valmistunut Tampereen Urheiluhierojakoulusta 2017

Lisäkoulutuksia:

  • Manuaalisten taitojen erikoitumiskoulutus, Osteopaattikoulu Atlas
  • Purentalihasten ja leukanivelen manuaalisen hoitamisen kurssi, Osteopaatti Harri Rovio

Harrastukset:

  • Ratsastus (oma hevonen)
  • Kuntosali
  • Spinning, pyöräily, lenkkeily (vuoden ajan mukaan vaihdellen)

Mielenkiintoinen fakta:

Sari teki lukion aikana ison elämäntapamuutoksen ja pudotti painoaan yli 40 kiloa. Muutoksen taustalla halu voida paremmin. Tästä on aikaa nyt yli 10 vuotta, joten voidaan sanoa, että Sari tietää paljon pysyvän elämäntapamuutoksen tekemisestä. 

Sari on myös mukana Hierojakotiin.fi -esittelyvideolla.

Kuka on Sari Pätäri?

Sari on aluperin opiskellut hevostalouden agrologiksi Hämeen ammattikorkeakoulussa. Taustalla pitkäaikainen hevosharrastus. Työtilanne tällä alalla on Suomessa kuitenkin sen verran haastava, että Sari oli otollista maaperää hierojakoulun mainokselle vuoden 2016 alussa.

Jo lukiossa alkanut kiinnostus fysioterapiaa ja ihmisten hyvinvointia kohtaan saivat Sarin tekemään päätöksen ja lähtemään hierojakouluun vuoden 2017 elokuussa. 

Saria kiehtoo ihmisten kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttaminen. Tämän takia hän haluaa kouluttautua koko ajan paremmaksi hierojaksi ja hoitajaksi. Useiden eri hierojan ammattiin liittyvien lisäkoulutusten lisäksi hän opiskelee tällä hetkellä avoimessa yliopistossa ravitsemustiedettä.  Tämän taustalla on jo lukioikäisenä tehty iso elämäntapamuutos.

Millaisen elämäntapamuutoksen Sari teki?

Vajaa kymmenen vuotta sitten Sari päätti, että nyt pitää muuttaa kurssia. Halu parantaa omaa oloa johti yli 40 kilon painonpudotukseen sekä aktiiviseen juoksun harrastamiseen. Ja kun tästä muutoksesta on nyt aikaa yli kymmenen vuotta, niin voidaan puhua jo pysyvästä elämäntapamuutoksesta. 

Sarin vinkit pysyvään painonhallintaan:

Ensimmäiseksi pitäisi unohtaa laihduttaminen. Tärkeätä on löytää tasapaino syömisen ja liikkumisen välillä. Sari suosii puhdasta ruokaa ja antaa itselleen aika ajoin myös mahdollisuuden herkutteluun. 

Herkuttelun kohdalla on kuitenkin erityisen tärkeätä tunnistaa, millainen herkuttelija sinä itse olet!

Pystytkö hallitsemaan herkkujen syömistä, jos kerran aloitat? Vai seuraako sipsipussin avaamisesta usean päivän herkutteluputki?

Sari haluaa muistuttaa myös, että pysyvään painonhallintaan ei kuulu tavoitteiden saavuttaminen kolmessa kuukaudessa vaan anna itsellesi aikaa ja rakenna oma päivittäinen systeemi, jota noudattamalla pääset varmuudella haluamaasi tavoitteeseen.

Millaisista vaivoista Sarin asiakkaat eniten kärsivät?

Useimmiten asiakkaat tulevat Sarin luokse joko alaselkä- tai niska- ja hartiavaivojen takia. Ja samoin useimmiten näiden vaivojen taustalla on istuma- ja näyttöpäätetyö.

Pitkäaikainen ja jatkuva Istuminen heikentävät väkisin ihmisten ryhtiä. Lonkan koukistajat lyhenevät ja jäykistyvät ja vetävät samalla alaselän notkolle. Lantion asento muuttuu virheelliseksi ja vaivakierre on valmis.

Hieronnalla tähän saadaan helpotusta, mutta se ei riitä Sarille.

Sarin tavoitteena ei ole saada asiakkaitaan käymään hänellä jatkuvasti ja useita kertoja, vaikka tämä olisikin taloudellisesti kannattavaa.

Hänen tavoitteena on auttaa asiakkaitaan pääsemään eroon vaivoistaan ja hoitamaan itseään myös siten, että hierojalla ei tarvitsisi käydä koko aikaa. 

Hyvä esimerkki tästä on asiakas, joka oli käynyt niskavaivan vuoksi Sarilla kaksi kertaa muutamia kuukausia sitten.

Jokin aika sitten tämä asiakas palasi uudelleen hierontaan kertoen, että nuo kaksi hoitokertaa olivat auttaneet aiemmin niin paljon, että hänellä ei ole niskan kanssa ollut minkäänlaisia ongelmia sen jälkeen.  

Nyt hän palasi hierontaan, koska halusi varmistua siitä, että vaiva ei uusiudu myöskään tulevaisuudessa. 

Asiakkailtaan ja hierojakotiin.fi asiakkailta saadun palautteen mukaan Sarin hierontataitoihin voi takuulla luottaa. Mutta mitä muuta Sari pystyy tarjoamaan asiakkaille?

”Tarjoan asiakkaille mahdollisuuden yksilölliseen hierontaa. Olen käynyt muutamia lisäkoulutuksia. Osteopaattikoulun koulutuksessa perehdyttiin yleisimpien tuki- ja liikuntaelinten vaivojen hoitoon, lantion ja lannerangan hoitamiseen, alaraajoissa käytettäviin tekniikoihin sekä rintarangan ja yäraajojen on ongelmien hoitoon. Lisäksi tarjoan puremalihasten hierontaan, jossa hoidetaan puremalihaksia myös suun sisäpuolelta. Molemmat olivat todella hyviä kursseja.”, kommentoi Sari.

Mitä ihmisten tulisi ottaa huomioon, kun varaavat aikaa hierojalle? 

Yksi iso asia hierojan osaamisen arvioimisessa on se, että tekeekö hän hierojan työtä kokopäiväisesti vai vain joskus ja satunnaisesti.

“On ihan eri asia, jos hieroja tekee 40 hierontaa tai 2 hierontaa viikossa.”, mainitsee Sari ja jatkaa: “Samoin hyvin tärkeää on tarkistaa, miten kyseinen hieroja on jatkokouluttanut itseään. Puhumattakaan asiakkaiden antamasta palautteesta.”

hierojakotiin.fi

Iisi Up Oy / Terveyspalvelu Hierojakotiin.fi

Kolmihaarankatu 9 C 14, 33330 Tampere
Y-tunnus 2730557-6

puh. 040 170 1975
asiakaspalvelu@hierojakotiin.fi
Rekisteriseloste

Image

Yksityisen terveydenhuollon lupa / Valvira
Lupatunniste: 1.2.246.10.27305576.10.0
Lupa myönnetty: 03.05.2016